Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ I HEART




θα μας βρείτε στο pinterest

Καλησπέρα σε όλους σας...
άλλη μία έκθεση κοσμήματος τελείωσε ευτυχώς...
Τέτοια αποτυχία δνε την εύχομαι σε κανέναν σας...
Δεν τα λέω όλα ωραία σε καμοία ανάρτηση μου, αλλά όπως τα βιώνω για να ξέρει και ο άλλος που θα κάνει κάτι ανάλογο τι θα βρει γύρω του.
3 μέρες εδώ και ούτε να έρθουν να κοιτάξουν τι έκανα δεν ήρθαν καλέ. Πόσο ποια να πηγαίνω στον καθέναν και να του λεω εχω μια έκθεση ελάτε να την δείτε... ε δεν μπορώ να ενοχλώ τον καθέναν πια. σε κεντρικό σημείο του μαγαζιού, απο δίπλα περνούσαν και ούτε κοιτούσαν. 1 κομμάτι έδωσα και αυτό το έκανα πάρτυ. και δεν είναι οτι δεν πούλησα κάτι που με πείραξε όσο το οτι δεν έλεγαν μια κουβέντα απο μόνος του ο κόσμος. έλεος πια.
Δεν πειράζει όμως, γιατι ο χώρος είναι πολύ καλός μέχρι και στεκι βλέπω να το κάνω, δούλεψα χαλαρά και άνετα, για διάβασμα προσφέρετε ο χώρος, γνώρισα κόσμο, άκουσα μουσική, έκαν την δουλειά μου χαλαρά, και ας πουμε οτι πέρασα καλά.
αλλά ρε παιδιά και εσείς οταν λέτε οτι θα έρθετε σε κάθε εκδήλωση που λέτε οτι θα έρθετε, να το κάνετε κιολας. έτσι για παρέα για έναν καλό λόγο. μην περιμένω τσάμπα και πάλι τίποτα.
ας ελπίσουμε στην επόμενη έκθεση να πείτε έρχομαι και να φανείτε. και ο θεος είναι μεγάλος γιατι στο τέλος ήρθαν κάποιες Αμερικανίδες και πήραν αρκετά κομμάτια που τα υποστήριξαν πολύ καλά να είναι καλά οι κοπέλες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΟΥΜΕΡΟ 100


θα μας βρείτε στο pinterest 

Κάλημέρα σε όλους του αναγνώστες μου...
Κάθε μέρα που ξυπνάω, σκάω ένα χαμόγελο στην ζωή, επειδή ξέρω πως και αυτή, θα μου δώσει ένα μέσα στην μέρα. Η καλύτερη διάθεση, κρύβεται μέσα μου κάθε λεπτό. Δεν την αφήνω να χαθεί. Απλά με τα κατάλληα πρόσωπα, πάντα γίνομαι πιο καλή. 
Είμαι απίθανη... Το λέω εγώ η ίδια πρώτα στον εαυτό μου. Όχι με την αρνητική έννοια και ότι είμαι καβαλημμένη, αλλά με την έννοια του είμαι μια μοναδική και μου αξίζουν όλα τα καλά. 
Θα χαιρόμου, αν κάθε πρωί, έβλεπα ανθρώπους να πιστεύουν στις δυνάμεις τους. Τους έχουμε ανάγκη ... Αν... λέω αν... ανήκεις σε αυτούς που δεν τα πάνε καλά με την αυτοπεποιθησή τους, σου έχω 7 τρόπους για να την βελτιώσεις
Εγώ φαντάσου την έκανα κόσμημα με ανακυκλωμένο χαρτί, και είπα πως είμαι απίθανη για να βελτιώσω την αυτοπεποίθηση  μου. Εσύ; Θέλεις να το κάνεις;

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ SPITI MOU GROUNDFLOOR

 
 
 

θα μας βρείτε και στο pinterest

Τα Stekia pantou ξεκίνησαν την σεζόν με την πρώτη τους έκθεση. Πρώτο στέκι ήταν το spiti mou grounfloor στην Φράγκων 3 , όπου από τις 4 το απόγευμα έως το βράδυ περιμέναμε κόσμο. Ευτυχώς είχα πάει μόνο στις 23 του μήνα, γιατί στις 22 ήταν η μέρα χωρίς αυτοκίνητο, και όλοι είχαν πάει στο κέντρο και δεν είχε τόσο κόσμο. Χτες όμως είχαμε πιο πολύ συγκριτικά, και κάπως πέρασε η ώρα.

 Χάρηκα γιατί είδα γνωστούς καλλιτέχνες πια, που φυσικά εν καιρώ θα σας τους παρουσιάσω, γνώρισα νέους δημιουργούς και από άλλες πόλεις κιόλας, και μπορώ να πω πέρασα καλά. Να πω ευχαριστώ στην διοργάνωση, που ήταν εξυπηρετικότατη και πολύ καλή, ευχαριστώ όσους πήραν κάτι από μένα, και ευχαριστώ όσους με στηρίζουν γενικά. Η επόμενη έκθεση είναι στις 28 29 30 στο μαγαζί I HEART στην ροτόντα από τις 5 έως τις 11. Σας περιμένω να τα πούμε.


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ


 
 
 
θα μας βρείτε στο  pinterest

Απόψε κατά τις 5 η ώρα, σε όποια πόλη και αν βρίσκεστε, καθίστε αναπαυτικά με την παρέα σας γύρω από ένα τραπέζι, και ακολουθήστε τους ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ Βάλτε στην φωτιά της σόμπας, λίγο νερό να ζεσταθεί, πάρτε το όμορφο σερβίτσιο της γιαγιάς, αν και νέο δεν πειράζει, και βγάλτε όλα τα γλυκά του κουταλιού, μπισκότα, μαρμελάδες, αλλά και ιστορίες κρυμμένες και γέλια που ζητάνε να ακουστούν.

 Αυτές τις εικόνες, όπως και τον Αλαντίν μου θύμισε αυτό το ζευγάρι σκουλαρίκια, που με μάγεψαν τα χρώματά του. Είναι από ξύλο, ζωγραφισμένο στο χέρι, και το πήρα για μένα. Αν θέλετε να δείτε και άλλα σχέδια, να σας πω ότι μπορείτε να βρείτε στο προφίλ στο facebook  την κυρία  ideadoors Papaioannou ή στο blog www.woodenartforcrafts.blogspot.gr

Καλές γευστικές απολαύσεις!!!

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΟΥΜΕΡΟ 99


 
 
Καλησπέρα σε όλους του αναγνώστες μου…

Χαίρομαι που επιτέλους μπήκαμε στο πνεύμα του φθινοπώρου.

Αέρας γλυκός, βροχές, παρέες στα σπίτια, ζεστά φαγητά, χουχούλιασμα. Και μιας και ήρθαν τα πρωτοβρόχια, και η γλυκιά ανάμνηση του καλοκαιριού μας αφήνει, έκανα μια ανάλογη ας πούμε δημιουργία.

 Έχω σπουδάσει τεχνολόγος γεωπόνος και γευσιγνώστρια κρασιού ή αλλιώς επίσημα sommelier. Αρθρογραφώ σε μια γεωπονική ιστοσελίδα, θα σας πω σύντομα για αυτήν, και σε διάφορα portal,  για κρασί, ώστε αν θέλετε να βρείτε καλά κρασιά, να σας δίνω μια ιδέα για πρόταση.

 Πιστεύω ότι σε πολλούς είναι γνωστό, είναι ευρέως διαδεδομένο σε bar αφού αυτός ήταν ο σκοπός της δημιουργίας του, θα το δείτε σε πολλές λίστες, και έχει μια γλυκιά και δροσερή γεύση. Παίζει πολύ ψηλά στις γυναικείες προτιμήσεις, και πολλοί  το έχουν σαν μια safe επιλογή. Μιλάω για το λευκό Caramelo του  Tsantali  που μπορείτε να το βρείτε σε μικρή συσκευασία των 187 ml και στα 750 ml.  Το κείμενό μου για το κρασί μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ   και να το έχετε σαν οδηγό του πως είναι αυτό το κρασί. Φυσικά δεν σας λέω να ασπαστείτε την άποψή μου, αλλά είναι μια βάση δεδομένων.

 Επειδή αποφάσισα να φέρω το κρασί με όποιον τρόπο μπορώ πιο κοντά στον κόσμο, αποφάσισα να ενώσω την τέχνη, με το κρασί. Είπα ότι όσα κρασιά μου αρέσουν θα τα κάνω σκουλαρίκια. Είδη υπάρχει ένα ΚΟΛΙΕ με κρασί, και χάρηκα πολύ που κάποια με ανοιχτό μυαλό και τόλμη πήρε το ζευγάρι ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ μπουκάλια αφού και εκείνη ήταν SOMMELIER και θα χαίρομαι κάθε φορά που θα έχουν κάτι δικό μου και πρωτότυπο ο καθένας από εσάς.

 Πήρα λοιπόν το caramelo white και το έκανα σκουλαρίκια από ανακυκλωμένο χαρτί. Εύχομαι να βρεθεί κάποια να το φορέσει.

Λοιπόν; σας αρέσει;

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

STEKIA PANTOU @BY FE- MAIL.GR





θα μας βρείτε και στο pinterest

Χαίρομαι πάρα πολύ που όπως δίνω εγώ χώρο σε νέους καλλιτέχνες, έτσι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν χώρο σε εμένα και την δουλειά μου. Τα stekia pantou αυτή την φορά έχουν άρθρο στo fe- mail.gr  ευχαριστώ πολύ.

 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΟΥΜΕΡΟ 98





θα μας βρείτε και στο pinterest

καλησπέρα σε όλους...
εύχομαι και ελπίζω να έχετε δει τις δημιουργούς απο το the red button. η δουλειά τους είναι πολύ καλή. και οι κοπέλες φιλότιμες και εξυπηρετικές. 
που λέτε όμως αυτή η ανάρτηση με επιρέασε και έκανα και εγώ ένα δαχτυλίδι με κουμπί. το λάτρεψα αυτό το δαχτυλίδι. εσάς σας αρέσει; έχω και μια ερώτηση που λέει αν θέλετε ανακυκλώσιμο χαρτί ή κουμπιά, και άκουσα την προτίμησή σας στα κουμπιά. η δημιουργία δική μου η διάδωση και κοινοποίησή της δική σας. 
Λοιπόν; σας αρέσει;

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

THE RED BUTTON


θα μας βρείτε και στο pinterest

«Δύο μυαλά, λειτουργούν καλύτερα από ότι ένα μοναχό.» λέει ο σοφός λαός μας.  Αυτό το άκουσαν δύο φίλες, το ασπάστηκαν και έγιναν μια δυναμική ομάδα. Δύο γυναίκες, συνεργάζονται για την δημιουργία νέων σχεδίων, σε κοσμήματα από διάφορα υλικά.
 Η μία πλευρά της ομάδας αποτελείται από τη Νάνσυ Λαμπροπούλου. Μια κοπέλα με σπουδές στην γραφιστική, με γνώση του χώρου των περιοδικών, αφού δουλεύει σε αυτόν, με μια αισθητική απλή αλλά και παιχνιδιάρικη. Ήταν ο λόγος για να ξεκινήσει η ομάδα, μιας και η ανάγκη της για δημιουργία από  μικρή ηλικία ήταν μεγάλη. Ζωγραφική, ραπτική, σχέδιο, εικόνες… όλα μέσα της στριμώχτηκαν και ήθελαν να βρουν τον χώρο τους. Μετά από μια κουβέντα, σε ένα ζεστό καφέ, βρήκε ξανά την έμπνευση, την ζωντάνια, την αγάπη για το άγνωστο και το ωραίο. Έτσι την περίοδο των γιορτών εφοδιασμένη με νέα υλικά ξεκίνησε να ράβει και να δημιουργεί νέες εικόνες και παραστάσεις. Στολίδια, παιχνίδια, γεννιόντουσαν και κλωστές, βελόνες, μπερδεύονταν στα πόδια της.
 Οι γιορτές όμως τελείωσαν,  αλλά η έμπνευση υπήρχε. Και τι την έκανε; Την χρησιμοποίησε υπέρ της. Σε μιαν άλλη γωνιά της Αθήνας, υπήρχε μια παιδική της φίλη, λίγο μικρότερη σε ηλικία, αλλά το ίδιο δημιουργική και παιχνιδιάρα.  Η Μαρία Θαλασσινού, είναι μια νηπιαγωγός το πρωί και μια σχεδιάστρια κοσμήματος το βράδυ. Στον χώρο της θα βρεις πέτρες πολλές, σχέδια και μεγέθη διαφορετικά, υλικά και εργαλεία για να κάνεις ότι φανταστείς.
  Έτσι όταν οι δύο κυρίες βρέθηκαν μαζί, έβαλαν την φαντασία τους για οδηγό και δημιούργησαν μαζί τα πρώτα τους σχέδια και το μικρό τους blog THEREDBUTTON. Για πιο άμεση επαφή, δημιουργήθηκε και μια σελίδα στο facebook από όπου έγιναν πιο γνωστές, άκουσαν προτάσεις από αναγνώστες, δημιούργησαν ένα κοινό, το οποίο τις ενθάρρυνε να κάνουν και άλλα πράγματα.
 Έτσι η συλλογή μεγαλώνει και θα τις δείτε να κάνουν μπομπονιέρες, κεριά, τσάντες, αλλά στόχο τους πλέον έχουν την δημιουργία κοσμήματος από μέταλλο, εφαρμόζοντας όσα μάθανε στα μαθήματα που παρακολούθησαν. Με πηγή έμπνευσης ότι αγαπάνε, δεν είναι δυνατόν να μην πετύχουν ένα ωραίο αποτέλεσμα.
 Θα τις βρείτε σε διάφορες διοργανώσεις στην Αθήνα, σε εκθέσεις, όπου από κοντά θα εκτιμήσετε την δουλειά τους και αν μπείτε στην σελίδα τους, θα μπορέσετε να λάβετε μέρος στους συχνούς διαγωνισμούς που διοργανώνουν και ίσως σας δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσετε κάποιο από τα σχέδιά τους.
 Όπως όταν δημιουργούν, χαίρονται σαν μικρά κορίτσια ακόμα, έτσι και όταν τις στηρίζετε, νιώθουν ικανοποίηση. Όπως ταίριαξαν μεταξύ τους και «κουμπώσανε» καλά, έτσι και το αποτέλεσμά τους φαίνεται στο κόκκινο κουμπί τους. Το Theredbutton σας περιμένει να το πατήσετε και να το ανοίξετε για να δείτε τι κρύβει μέσα του. Θα αντισταθείτε στον πειρασμό;  

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΟΥΜΕΡΟ 97

 θα μας βρείτε και στο  Pinterest

Είμαι εκείνη η κοπέλα, που έχει χαραχτεί μέσα σου τόσο βαθιά, δυνατά και απόλυτα, που όσο και αν προσπαθήσεις να ξεχάσεις, δεν θα μπορέσεις. Σε κάθε άκρη του μυαλού σου, υπάρχει μια κίνησή μου, ένα γέλιο μου, μια ατάκα μου. Να σε προβληματίζει, να σε κάνει να γελάς, να σε αγκυλώνει. Είμαι ένα κομμάτι του χώρου σου, που πάντα θα σου θυμίζει ότι υπήρξα στην ζωή σου.  Μια εικόνα στο μαξιλάρι σου, που θα σε συντροφεύει όταν θα είσαι με άλλες.
 Αν και οι φορές που ήρθα στα στενά σου είναι μετρήσιμες, το κάθε καντούνι, ο κάθε δρόμος, το κάθε τι γύρω σου, έχει μια παρατήρησή μου, ένα σχόλιό μου, και κρύβει το άρωμά μου και την ματιά μου. Έχω κρυφτεί γύρω σου σαν αόρατος μανδύας.
 Είμαι εκείνη η κοπέλα, που υπάρχει μέσα σου, δίπλα σου, κοντά σου, ακόμα και αν δεν την βλέπεις. Είναι πάντα ένα εκατοστό, ένα στενό, ένα λεπτό μακριά σου. Απλά για να ηρεμεί, με μια σταγόνα από το άρωμά σου.
 Είμαι εκείνη η κοπέλα, που να όλα γύρω σου δείχνουν άσχημα, σου έχω αφήσει κάτι μέσα σου, για να σου δώσει απάντηση. Ένα δώρο μου, ένα φιλί μου, ένα χάδι, ένα τσακωμό, ένα ταξίδι, μια λέξη, δεν ξέρω τι θα σε βοηθήσει, αλλά στα έχω αφήσει για βοήθεια. Αν τρέχεις να ξεφύγεις από τα δύσκολα, μέσα στην πόλη σου, έχω φυτέψει χαμόγελα, να τα βρεις και να τα κάνεις δικά σου. Αν πολεμάς δαίμονες, σου έχω φυλάξει στίχους και ποιήματα σε κάδρα, συρτάρια και μηνύματα. Μην τα ξεχνάς!
  Είμαι εκείνη η κοπέλα, που να το πείσμα σου και ο εγωισμός σου, δεν θέλουν να με αγγίξεις την μέρα, σου απλώνω το χέρι στα όνειρά σου…  εκεί γίνεσαι παιδί και γελάς άνετα. Να ξέρεις ότι σου πάει το γέλιο. Φωτίζει τα μεγάλα σου μάτια. Μην πιστέψεις ότι βοηθάω μόνο εσένα. Κάθε φορά που σε κρατώ, στηρίζω πρώτα εμένα. Έτσι, με αυτό το απλό άγγιγμα, πιστεύω ότι μπορώ να νικήσω όλο τον κόσμο. Παίρνω δύναμη, και είμαι ικανή να πολεμήσω ακόμα και την αρνητική μου πλευρά. Αρκεί να σε νιώθω κοντά μου, να κρατώ την θύμησή σου ζωντανή, και να μοιράζομαι ένα κομμάτι από την θέρμη του κορμιού σου.
  Είμαι εκείνη η κοπέλα, που αν δεν μπορείς να πας παρακάτω, που αν όλα τα βλέπεις μαύρα, σου δίνω ώθηση από την ανεμελιά του ονείρου. Έχω αφήσει αγγέλους κοντά σου να σε προσέχουν, και να σου λένε ότι θα ήθελα να σου πω εγώ. Κανένα τέλος δεν εμποδίζει μια νέα αρχή. Το ένα φεύγει και το άλλο έρχεται τόσο γρήγορα, όσο ο καπνός από τα τσιγάρα σου. Σχηματίζοντας κύκλους και σχεδιάζοντας ταξίδια. Θυμάσαι πόσα κάναμε;
 Είμαι εκείνη η κοπέλα, που πάντα σου απλώνει το χέρι της για βοήθεια όταν δεν το περιμένεις, σε κοιτά κρυφά και ας μην το γνωρίζεις, σε βοηθά και ας μην το θέλεις, σε αγαπά και ας μην το ζητάς.
 Απλά, είμαι εκείνη η κοπέλα…!!!