Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΝΟΥΜΕΡΟ 52


Το μαύρο είναι σικ

Το μαύρο είναι διαχρονικό.

Το μαύρο είναι … στο βραχιόλι που έχω φτιάξει εγώ.

Εμπνευσμένη από την διάθεση των Ελλήνων για τις εκλογές

Είπα να κάνω κάτι που θα μείνει και θα αρέσει σε όλες .

Πάει για όλες τις ηλικίες για όλες τις περιστάσεις και για όλα τα γούστα.

Απλό όπως η λογική μας ωραίο όπως η καρδιά μας

Ελπίζω να αγαπηθεί και να φορεθεί από κάποια.

Λοιπόν; Τι λέτε; Σας αρέσει;


Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΝΟΥΜΕΡΟ 51


Καφές!

Αυτό το άγνωστο γνωστό μαύρο ζουμί μας. Κάθε μέρα το πίνετε- εγώ απέχω- και για κάποιους είναι το ναρκωτικό τους. Πόσοι όμως έχουν ασχοληθεί σοβαρά μαζί του; Πιστεύω λίγοι. Για να εκτιμήσεις κάτι πρέπει να το ψάξεις, να δεις την ιστορία του, να μάθεις κάποια βασικά πράγματα. Στην Βραζιλία, που τον παράγει, υπάρχουν γεύσεις αρώματα πικροί γλυκοί με μπαχάρια, με σοκολάτες και άλλα περίεργα στυλ.

 Μπορεί να μην πίνω αλλά μαζί του έχω φετίχ σε 2 πράγματα.

Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στα καφεκοπτεία και να μυρίζω την ώρα που οι κόκκοι δίνουν το δυνατό πρώτο άρωμα τους. Και ένα άλλο είναι να βρίσκω κούπες και φλιτζανάκια με ωραίες παραστάσεις που δίνουν στυλ.

 Έτσι μου βγήκε να κάνω ένα κόσμημα για το κινητό με ένα ωραίο φλιτζάνι καφέ. Πιστεύω ότι είναι ένα πρωτότυπο κόσμημα για όσους είναι φαν του καφέ, μια υπενθύμιση για να κάνουν ένα διάλλειμα, για να απολαύσουν ότι αγαπούν, να δωρίσουν, και να ψάξουν μια αφορμή για να τον χαρούν, με όσους αγαπούν,.

 Λοιπόν; Σας αρέσει;  

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΛΜΠΟΥΜ Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

καλημέρα καλημέρα και είπα σήμερα να κανω κατι διαφορετικο βρε αδερφε.
να με ντύσω εμένα ναι εμένα στα ροζ που οκ δεν το πολυ συμπαθώ εκτος και αν το συνδυασω με ωραία χρώματα.
που λέτε όταν ανοίγω το περιοδικό και τα βλέπω όλα τα ρούχα μαζί, εεεεε με πιάνει μια απληστία και τα θέλω φυσικά...όλα. καλα μην φανταστείτε. δεν κάνω τρελά ψώνια. όμως οτι θέλω το παίρνω.
  κάπου στην ανασκαφή του γραφείου μου όμως είχα βρει κάτι φωτό μου να κάθονται και να κλαίνε. και όπως καταλαβαίνετε κρίμας ήταν μωρε. ζωη είχαν και αυτές μέσα τους ε; δλδ εμενα.
 οπότε έκαν ενα μικρό αλμπουμ και το είπα η ωραία της ημέρας.
οπότε κυρίες μου δείτε το και πείτε μου δεν συγκεντρωσα τα καλύτερα για όλες μας; απλό και κομψό. παει παντού και χωραει οσες θέλω .
δεν ειναι ωραίο;







Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΝΟΥΜΕΡΟ 50


Τριανταφυλλιά. Καλλιέργεια – φροντίδες, πολλαπλασιασμος.



Για την σωστή ανάπτυξη τους χρειάζονται χώματα μέτρια υγρά, καλά στραγγιζόμενα χουμώδη εδάφη, άπλετο Ήλιο και καλά αεριζόμενες θέσεις. Καθότι αρρωσταίνουν εύκολα δε βρέχουμε ποτέ το φύλλωμά τους, ούτε και κάνουμε κομποστ από οποιοδήποτε μέρος της.

Κατά τη διάρκεια της βλαστικής περιόδου κόβουμε τα παλιά άνθη κόβοντας και μέρος του βλαστού έως κάτω από το πρώτο ή δεύτερο πεντάφυλλο. Επίσης κόβουμε και τους άγριους βλαστοί οι οποίοι αναπτύσσονται κάτω από το σημείο του εμβολιασμού.

Η κλάδευση γίνεται στα τέλη του χειμώνα, πριν από την βλάστηση των νέων οφθαλμών. Η κάθε ποικιλία έχει κάποια μικρά μυστικά που σας τα παραθέτουμε:

Θαμνώδεις τριανταφυλλιές:Βαθύ, ανανεωτικό κλάδεμα μην τις λυπάστε, τους αρέσει. Αφήνουμε μονό 4 έως 5 νεαρούς, δυνατούς βλαστούς που ξεκινάμε από το κέντρο του φυτού και προς τα έξω, μήκους 30-50 εκατοστά (3-5 μάτια). Σκοπός είναι να διατηρήσουμε ένα ωραίο σχήμα χωρίς κλάδα που αληλο-πληγώνονται και ροη αέρα και Ήλιου .

Δενδρώδεις τριανταφυλλιές:Ίδιες αρχές κλαδέματος με τις θαμνώδεις από το σημείο εμβολιασμού και πάνω.

Αναρριχώμενες τριανταφυλλιές:Πρώτα αφαιρούμε τα ξερά κλαδιά και έπειτα κλαδεύουμε τους δευτερεύοντες βλαστούς αφήνοντας 4-5 εκ. από το κλαδί οδηγό.

Μινιατούρες τριανταφυλλιές:Αφαιρούμε τα μαραμένα άνθη και καθαρίζουμε όλα τα αδύνατα και με τυχόν σημάδια αρρώστιας κλαδιά. Τα εναπομείναντα δυνατά και υγιή κλαδιά κλαδεύονται στο 1/3 του ύψους τους.

Εδαφοκαλυπτικές τριανταφυλλιές:Αφαιρούμε τα 2/3 του μήκους τους.

Κρεμοκλαδείς τριανταφυλλιές:Αφαιρούμε τα μαραμένα άνθη και καθαρίζουμε όλα τα αδύνατα και με τυχόν σημάδια αρρώστιας κλαδιά.

Πολλαπλασιασμος
Η τριανταφυλλιά πολλαπλασιάζεται με πέντε τρόπους: με παράρριζα, με σπέρματα, με καταβολάδες, με μοσχεύματα και με μπόλιασμα. Πολλαπλασιάζονται από το τέλος του φθινοπώρου ως τις αρχές της άνοιξης, κυρίως με εμβόλια και λιγότερο με μοσχεύματα. Τα εμβόλια παρουσιάζουν μεγαλύτερη προσαρμογή σε διαφόρους τύπους εδαφών και μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.
by greenhost.gr

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

STEKIA PANTOU BY @PEPI THEODOSIOY


Αέρας Παρισιού , γέμισε το σπίτι μου!!!

 Η ΠΕΠΗ ΘΕΟΔΩΣΙΟΥ είναι μια αναγνώστριά μου στο twitter και είδε μερικά σχέδια μου.

Είναι καθηγήτρια γαλλικών και σίγουρα αυτό έχει επηρεάσει το γούστο της. Φαίνεται άλλωστε και στις φωτό που διαλέγει γενικά.

  Μέσα στις δικές τις πολύτιμες διάλεξε και δύο κοσμήματά μου πολύ ιδιαίτερα  και τα έβαλε σε μια ιστοσελίδα, οπού κρατά ότι είδε και της άρεσε.
http://pinterest.com/pepitheodosiou/pins/

Είναι μια ιστοσελίδα που έχει βάση την Αμερική νομίζω και βάζεις ότι θέλεις για να το θαυμάζεις.

 Να την ευχαριστήσω που τα διάλεξε, γιατί είναι η πρώτη που είπε κάτι για τα stekia pantou που όπως βλέπετε τιμούνε το όνομά τους

 Ευχαριστώ

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΠΟΥΣ ΚΟΝΤΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΕΣ
ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΓΕΜΙΣΤΕ ΜΕ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΝΟΥΜΕΡΟ 49




καλημέρα καλημέρα...
επισήμως μπήκε η άνοιξη και όλα έχουν αλλάξει.
για το καλό βρε παιδιά μου θέλω να βγείτε λεξω και να το γιορτάσετε.
σήμερα στην θεσσαλονίκη τρέχουν μαραθώνιο.
επειδή ομως τίποτε δεν είναι δύσκολο και σκοτεινό, αν δν το θέλεις ή αν δεν το βλέπεις εσύ έτσι, θέλω μέσα σας να ψάξετε τα καλύτερα αισθήματα και να τα βαλετε σε αυτήν την μέρα.
τα σκουλαρίκια που έκανα είνα πρώτον για να σας πω οτι ναι υπάρχουν ακόμα πουλάκια που πρέπει αν ατα προσέχουμε, δεύτερος να με ακολουθήσετε πραγματικα στο προφίλ στο twitter και να τα αγοράσετε έτσι απλά για δώρο στον εαυτό σας και στις φίλες σας. είναι πραγματικά μοναδικό κομμάτι.
εγω σας τιτιβίζω για να είστε καλα΄
εσεις; το ακούτε;