Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΟΥΜΕΡΟ 99


 
 
Καλησπέρα σε όλους του αναγνώστες μου…

Χαίρομαι που επιτέλους μπήκαμε στο πνεύμα του φθινοπώρου.

Αέρας γλυκός, βροχές, παρέες στα σπίτια, ζεστά φαγητά, χουχούλιασμα. Και μιας και ήρθαν τα πρωτοβρόχια, και η γλυκιά ανάμνηση του καλοκαιριού μας αφήνει, έκανα μια ανάλογη ας πούμε δημιουργία.

 Έχω σπουδάσει τεχνολόγος γεωπόνος και γευσιγνώστρια κρασιού ή αλλιώς επίσημα sommelier. Αρθρογραφώ σε μια γεωπονική ιστοσελίδα, θα σας πω σύντομα για αυτήν, και σε διάφορα portal,  για κρασί, ώστε αν θέλετε να βρείτε καλά κρασιά, να σας δίνω μια ιδέα για πρόταση.

 Πιστεύω ότι σε πολλούς είναι γνωστό, είναι ευρέως διαδεδομένο σε bar αφού αυτός ήταν ο σκοπός της δημιουργίας του, θα το δείτε σε πολλές λίστες, και έχει μια γλυκιά και δροσερή γεύση. Παίζει πολύ ψηλά στις γυναικείες προτιμήσεις, και πολλοί  το έχουν σαν μια safe επιλογή. Μιλάω για το λευκό Caramelo του  Tsantali  που μπορείτε να το βρείτε σε μικρή συσκευασία των 187 ml και στα 750 ml.  Το κείμενό μου για το κρασί μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ   και να το έχετε σαν οδηγό του πως είναι αυτό το κρασί. Φυσικά δεν σας λέω να ασπαστείτε την άποψή μου, αλλά είναι μια βάση δεδομένων.

 Επειδή αποφάσισα να φέρω το κρασί με όποιον τρόπο μπορώ πιο κοντά στον κόσμο, αποφάσισα να ενώσω την τέχνη, με το κρασί. Είπα ότι όσα κρασιά μου αρέσουν θα τα κάνω σκουλαρίκια. Είδη υπάρχει ένα ΚΟΛΙΕ με κρασί, και χάρηκα πολύ που κάποια με ανοιχτό μυαλό και τόλμη πήρε το ζευγάρι ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ μπουκάλια αφού και εκείνη ήταν SOMMELIER και θα χαίρομαι κάθε φορά που θα έχουν κάτι δικό μου και πρωτότυπο ο καθένας από εσάς.

 Πήρα λοιπόν το caramelo white και το έκανα σκουλαρίκια από ανακυκλωμένο χαρτί. Εύχομαι να βρεθεί κάποια να το φορέσει.

Λοιπόν; σας αρέσει;

20 σχόλια:

  1. Εχω μεινει καταπληκτη!!Ποσο ωραιο πραγμα ειναι να γνωριζεις πραγματα για τους ανθρωπους!!Το συγκεκριμενο κρασι το γνωριζω και ομολογω πως ειναι τελειο!Καλες δουλεις σου ευχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πρωτότυπο!! Να και κάτι άλλο που μαθαίνουμε για σένα!! Νόμιζα η ασχολία σου ήταν αποκλειστικά τα κοσμήματα, αλλά με εξέπληξες!! Εγώ δεν είμαι οπαδός του κρασιού τόσο.. Δύσκολα θα δοκιμάσω κάτι καινούριο. Πάντως απ' ότι έχω πιεί μέχρι τώρα το Moscato d'Asti μου άρεσε πάρα πολύ!!
    Καλό σ/κο Ιωάννα!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλως την βασιλικουλα ευχαριστω κουκλα μου και εσυ το ιδιο δημιουργικος και ηρεμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. art nouveau ποσο ωραια δουλεια κάνει΄ς ξέρεις; σε ζηλευω για τις παρουσιασεις σου και τα οσα κανεις. μπραβο. είναι μια ασχολεία μου το κρασι το αγαπω. είναι ευκολο κρασί το καραμελο οχι κατι ιδιαιτερο αλλα ευκολο και γλυκο. να περνας συχνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τινα μου καθε μερα γραφω αρθρα για πολλα πραγματα. και περα απο το κρασι και την γεωπονια γενικα κανω της παναγιας τα ματι εν καιρο θα τα δειτε πιστευω. τα κοσμηματα τα κανω και ξεφευγω βρε σε τοσα αρθρα που γραφτηκαν για μενα δεν ειδες πως τα ξεκινησα; το μοσχατο το εχω δοκιμασει εχω γραψει αλλα δεν εινια και τοσο πια καλο για να τρελαθεις ευγευστο οκ αλλα στην ελλαδα μας εχουμε και καλα κρασια να το ξερεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια όσον αφορά το Ιστολόγιο μου Χειροτεχνίες και Μαστορέματα αν και το δικό σου Ιστολόγιο είναι πιο καλλιτεχνικό ενώ το δικό μου έχει να κάνει περισσότερο με κατασκευές και βελτιώσεις του χώρου μας. Αν και έχω αφήσει λίγο το Ιστολόγιο μου γιατί μετακόμισα στην Μεσσηνιακή Μάνη και ασχολούμαι με την Μελισσοκομία ελπίζω να τα λέμε . Χαρά μου που σε γνώρισα εσένα και το πολύ ενδιαφέρον Ιστολόγιο σου . Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγγελη ειμαι η ιωαννα - παρατηρητης και μενω θεσσαλονικη. ειμαι γεωπονος αν θελεις κατι μπορω να σε βοηθησω και γευσιγνωστρια κρασιων. ναι ειναι πιο καλλιτεχνικο το δικο μου σπιτι αλλα και το δικο σου μου εδωσε ιδεες . θα τα λεμε φυσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ για την επίσκεψη στο χειροκατασκευές εγώ είμαι ήδη αναγνώστης σου εδώ και καιρό και βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το blog σου!!!!
    Καλή σου μέρα και καλό φθινόπωρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα ,καλή Κυριακή με κάλεσες και ναμαι,ωραίο μέρος τελικα εδώ μπράβο ,αν και δεν πίνω μου αρέσουν τα καλά κρασια και μόνο για ένα καλό κρασι κάνω εξαίρεση και θα πιω, θα σε παρακολουθώ ανελλιπως καλό μας φινόπωρο.Καλως βρεθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕΝΑ ΜΟΥ επειδη δεν σε ειχα δει σε σχολια για αυτο ειπα να το ξανα πω ευχαριστω παντως για την στηριξη. ενδιαφερον ε; αχ να σαι καλα αυτο με στηριζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. νελη μου καλως ηρθες. εχω και αλλα πραγματα εδω μεσα εκτος απο κρασι. αυτο μπορεις να διαβασεις το αρθρο μου για να δεις αν σου αρεσει η οχι. ευχαριστω που ηρθες θα τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου! τελεια ιδεα!
    Ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου στο blog μου!
    http://underfashionarrest.blogspot.gr/
    http://underfashionarrest.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ως τεχνολόγος και γευσιγνώστρια κρασιού τι άλλο θα περιμέναμε;; :))) Είναι πανέμορφα!!! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και το αποτέλεσμα όμορφο και πρωτότυπο...
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα !Καλησπέρα Εύχομαι ένα άκρως δημιουργικό Φθινόπωρο χαρούμενο
    και με ήπια καιρικά φαινόμενα! Επίκαιρη η ανάρτηση με τον καιρό της Θεσ/νίκης Η τέχνη του κρασιού έχει μεγάλο ενδιαφέρον και εύχομαι να έχεις καλή σταδιοδρομία !!!!!Καλό ξημέρωμα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αγαπητη φασιονιστ καλως ηρθες στο μπλογκ μου ελπιζω να δεις κατι που να σου αρεσει. κανεις καλη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κωνσταντινα μου εχετε να δειτε πολλά ακομα απο μένα αλλά ευχομαι σαν ιδεα να αρεσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φιλία μου αληθεια θα μπορουσες να το φορεσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εφη μου σαν δουλεια ειναι ωραια αλλα γενικα οχι για εδω. πλεον δυσκολευουν πολυ τα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;