Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

THE RED BUTTON


θα μας βρείτε και στο pinterest

«Δύο μυαλά, λειτουργούν καλύτερα από ότι ένα μοναχό.» λέει ο σοφός λαός μας.  Αυτό το άκουσαν δύο φίλες, το ασπάστηκαν και έγιναν μια δυναμική ομάδα. Δύο γυναίκες, συνεργάζονται για την δημιουργία νέων σχεδίων, σε κοσμήματα από διάφορα υλικά.
 Η μία πλευρά της ομάδας αποτελείται από τη Νάνσυ Λαμπροπούλου. Μια κοπέλα με σπουδές στην γραφιστική, με γνώση του χώρου των περιοδικών, αφού δουλεύει σε αυτόν, με μια αισθητική απλή αλλά και παιχνιδιάρικη. Ήταν ο λόγος για να ξεκινήσει η ομάδα, μιας και η ανάγκη της για δημιουργία από  μικρή ηλικία ήταν μεγάλη. Ζωγραφική, ραπτική, σχέδιο, εικόνες… όλα μέσα της στριμώχτηκαν και ήθελαν να βρουν τον χώρο τους. Μετά από μια κουβέντα, σε ένα ζεστό καφέ, βρήκε ξανά την έμπνευση, την ζωντάνια, την αγάπη για το άγνωστο και το ωραίο. Έτσι την περίοδο των γιορτών εφοδιασμένη με νέα υλικά ξεκίνησε να ράβει και να δημιουργεί νέες εικόνες και παραστάσεις. Στολίδια, παιχνίδια, γεννιόντουσαν και κλωστές, βελόνες, μπερδεύονταν στα πόδια της.
 Οι γιορτές όμως τελείωσαν,  αλλά η έμπνευση υπήρχε. Και τι την έκανε; Την χρησιμοποίησε υπέρ της. Σε μιαν άλλη γωνιά της Αθήνας, υπήρχε μια παιδική της φίλη, λίγο μικρότερη σε ηλικία, αλλά το ίδιο δημιουργική και παιχνιδιάρα.  Η Μαρία Θαλασσινού, είναι μια νηπιαγωγός το πρωί και μια σχεδιάστρια κοσμήματος το βράδυ. Στον χώρο της θα βρεις πέτρες πολλές, σχέδια και μεγέθη διαφορετικά, υλικά και εργαλεία για να κάνεις ότι φανταστείς.
  Έτσι όταν οι δύο κυρίες βρέθηκαν μαζί, έβαλαν την φαντασία τους για οδηγό και δημιούργησαν μαζί τα πρώτα τους σχέδια και το μικρό τους blog THEREDBUTTON. Για πιο άμεση επαφή, δημιουργήθηκε και μια σελίδα στο facebook από όπου έγιναν πιο γνωστές, άκουσαν προτάσεις από αναγνώστες, δημιούργησαν ένα κοινό, το οποίο τις ενθάρρυνε να κάνουν και άλλα πράγματα.
 Έτσι η συλλογή μεγαλώνει και θα τις δείτε να κάνουν μπομπονιέρες, κεριά, τσάντες, αλλά στόχο τους πλέον έχουν την δημιουργία κοσμήματος από μέταλλο, εφαρμόζοντας όσα μάθανε στα μαθήματα που παρακολούθησαν. Με πηγή έμπνευσης ότι αγαπάνε, δεν είναι δυνατόν να μην πετύχουν ένα ωραίο αποτέλεσμα.
 Θα τις βρείτε σε διάφορες διοργανώσεις στην Αθήνα, σε εκθέσεις, όπου από κοντά θα εκτιμήσετε την δουλειά τους και αν μπείτε στην σελίδα τους, θα μπορέσετε να λάβετε μέρος στους συχνούς διαγωνισμούς που διοργανώνουν και ίσως σας δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσετε κάποιο από τα σχέδιά τους.
 Όπως όταν δημιουργούν, χαίρονται σαν μικρά κορίτσια ακόμα, έτσι και όταν τις στηρίζετε, νιώθουν ικανοποίηση. Όπως ταίριαξαν μεταξύ τους και «κουμπώσανε» καλά, έτσι και το αποτέλεσμά τους φαίνεται στο κόκκινο κουμπί τους. Το Theredbutton σας περιμένει να το πατήσετε και να το ανοίξετε για να δείτε τι κρύβει μέσα του. Θα αντισταθείτε στον πειρασμό;  

6 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως δεν αντιστέκομαι! Με έπεισες!! Πάω να τις επισκεφτώ!! χιχι!
    Καλό σου βράδυ, Ιωάννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη παρουσίαση!!!
    Νάνσυ - Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παρουσίαση που έκανες για τις δύο χαρισματικές κυρίες είναι εξαιρετική,με ουσία, σοβαρή και φυσικά πειστική....Πάραυτα θα επισκεφθώ την μπλοκογωνιά-μπλοκοεργαστήριο τους Να 'χεις καλό καιξέγνοιαστο Σαβ/κο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τινα μου καλά θα κάνεις να πας να τους δεις να με πεις και την αποψη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοκκινο κουμπι μου κανεις καλη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εφη μου να εισαι καλα και δημιουργικη... παντα με τον καλο λογο στο στομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;