Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΑΤΑ


 
 
θα μας βρειτε και στο pinterest
 
Η πόρτα έκλεισε πίσω μου.

Άλλη μια δύσκολη μέρα, τελείωσε. Δεν ξέρω πόσες θα αντέξω ακόμα. Αναρωτιέμαι κάθε λεπτό ποια είμαι. Πόσα θα στερηθώ. Κάθομαι στο πάτωμα, και αναζητώ μια λύση. Στην ερώτηση ποια είμαι, μπορώ να πω με σιγουριά, πως το όνομά μου είναι Μαρία Βιδάλη και δεν είμαι η ηθοποιός.  Είμαι αυτή που εργάζεται  επί 20 χρόνια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ουδέποτε είχα το χρόνο να ασχοληθώ με ότι αγαπώ.

 Έχω μια υπέροχη κόρη 9,5 ετών, και θέλω να της μάθω, πως πρέπει να κάνει ότι την ευχαριστεί. Πως θα της το διδάξω όμως, όταν εγώ δεν το ακολουθώ;  Αγαπόντας την απλότητα και την ομορφιά, έψαχνα να βρω μια  ευκαιρία. Και την βρήκα… Μου δόθηκε τον Ιανουάριο 2012, όπου και αποφάσισα να κάνω στροφή και να δώσω ψυχή και σώμα στη χειροτεχνία. Σαν παιδάκι ξανά έγινα. Μικρή, με όρεξη να κάνω ότι μου αρέσει, με σκοπό να μάθω πολλά, και στόχο να δημιουργήσω καινούργια πράγματα. Παρακολούθησα αρκετά σεμινάρια διακόσμησης και διαφόρων τεχνικών όπως decoupage, αναπαλαιώσεις και πολλά άλλα. Σαν μάστορας έγινα, που όμως φτιάχνει και αναδημιουργεί κάτι, που θέλει πολύ να το δείξει στον κόσμο.

Άμα παιδί μου βρεις το πάθος σου, δεν μπορείς να του βάλεις φρένο μετά και να θες. Και εγώ το βρήκα.  Η διακόσμηση είναι το πάθος μου και κυρίως η μεταμόρφωση παλιών πραγμάτων! Το  ξεκίνημα, έγινε με λαμπάδες και σιγά σιγά, προχώρησα στο κόσμημα. Χάντρες, κορδέλες, σχέδια, όνειρα… χαμός. Γοητεύτηκα από το άγνωστο και μετά από πολύ προσπάθεια, γεννήθηκε το «Μαγικό Καρουζέλ»

 Οι μικρές μου δημιουργίες είναι όλες φτιαγμένες στο χέρι με αγαπημένα υλικά. Για αυτό το ονόμασα μαγικό, κάτι σε παραμυθιάζει μέσα σε κάθε τι.  Δαντέλα, κορδέλες, υφάσματα, πέρλες και χάντρες, είναι με ότι παίζω σαν μικρό κορίτσι. Και επειδή σε πάνε ταξίδι, έπρεπε να βρω ένα όχημα. Μάζεψα τα πολλά άλογά μου, και έκανα το παιδικό καρουζέλ.

 Γίνομαι σαν μικρό παιδί όταν δημιουργώ, και  αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο, είναι η ικανοποίηση στα μάτια αυτού, που παίρνει κάποιο από τα χειροποιήματά μου! Όταν κάθομαι στον πάγκο μου, ο χρόνος σταματά και το ταξίδι στη φαντασία ξεκινά... είναι δυνατόν να σταματήσω τόσα άλογα, και τόση φαντασία; Πώς;

 Αγαπόντας μέχρι και την πιο μικρή καρφίτσα, δεν μπορώ να διαλέξω τι θα φτιάξω πρώτα....  Ξεκινώ για σκουλαρίκια και φτιάχνω βραχιόλια!! Κάθε φορά το ίδιο. Η κάθε χάντρα με πάει αλλού....

 Αυτό που θα ήθελα κάποια στιγμή είναι να βρουν τα πραγματάκια μου το δικό τους χώρο. Ένα μικρό εργαστήριο, φτιαγμένο από την αρχή και διακοσμημένο με το δικό μου γούστο. Ένα μέρος φιλόξενο και ζεστό που θα δημιουργώ.

 Για να μπορώ να λέω, πως το σύνθημά  μου, το οποίο είναι : «Η επίτευξη ενός στόχου, είναι πάντα η αφετηρία ενός επόμενου», έχει ισχύ , βάση, και έγινε η πραγματικότητα μου .

Αν θέλεις να δεις και εσύ, τι ονειρεύομαι και τι φτιάχνω, μπορείς να δεις  Τα χειροποιήματά μου στην σελίδα μου στο facebook ΜΑΓΙΚΌ ΚΑΡΟΥΖΕΛ καθώς και σε διάφορες εκθέσεις-bazaar όπου και θα λαμβάνω μέρος. Να ενημερώσω οτι οι φτογραφίες στο μαγικό καρουζέλ είναι βγαλμένες απο την φωτογράφο Έλενα Παπαδοπούλου  που αξίζει πολλά συγχαρητήρια.
 

Πλέον, κλείνω την πόρτα του σπιτιού μου, γιατί θέλω να καθίσω στον πάγκο μου. Για να μπορώ, μαζί με τα όνειρά μου και τα σχέδια μου, να ξεκινήσουμε νέους δρόμους. Για να πω στην κόρη μου, ότι αξίζει να με ακούσεις… επειδή εγώ τον στόχο μου τον πέτυχα στον κέντρο .  Λοιπόν τι λες; Θα ανέβεις στο καρουζέλ μου;

15 σχόλια:

  1. Οι δημιουργιες του Μαγικου Καρου2ελ, ειναι ακριβως αυτες που το ονομα του υπαινισεται... Μαγικες, φανταστικες και ονειρεμενες δημιουργιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ τρυφερό κείμενο. Καλή επιτυχία στα όνειρά σου!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα νεε μου αναγνωστη να σαι καλα οντως εχει ωραιες δημιουργιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φλογερή μου ελένη εκανα οτι μπορουσα ελπιζω να αρεσει και να δειτε την δουλεια της ειναι καλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σας ευχαριστώ και απο εδώ για το όμορφο κείμενο.
    εύχομαι σε όλους να έχετε έναν τρυφερό και δημιουργικό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή επιτυχία!!
    Ήρθα από το σπιτάκι σου, είμαι το νέο σου μέλος.
    Κάνε με αν θες και εσύ follow.
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μαρια βιδαλη να εισαι καλά και μην αγχωνεσαι οι νες δημιουργιες σου θα ειναι ακομα πιο σουπερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τουθφερυ χαχα στα ελληνικα ακουγεται ωραιο καλως ηρθες στο σπιτακι μου εγω θα σε ακολουθω απο το Blogloving Ok;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευχαριστώ για την ενημέρωση έκανα like στη σελίδα στο fb και θα τη παρακολουθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή αρχή!!!Καλή επιτυχία!!!Τρέχω να σε βρώ...να σε δω και εκεί!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σου εύχομαι να πραγματοποιηθούν τα όνειρα σου και να εκθέτεις τις ομορφιές που φτιάχνεις όπως εσύ ξέρεις!!!
    Φιλιά και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;