Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

DETAILS FOR QUEENS


η Ελεάννα Σταθοπούλου μιλά για τα κοσμήματα που φτιάχνει και μας τα παρουσιάζει. Ας την ακούσουμε.

"Τα “Details for Queens” είναι ο παραμυθόκοσμός μου. Είναι όλες αυτές οι μικρές «λεπτομέρειες» που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μου. Μέσα από τα χρώματα, τα κουμπιά και τα κουβάρια βρίσκω έναν τρόπο να στολίζω ακόμα και τις πιο άσχημες καταστάσεις. Να εξημερώνω τα γεγονότα, όσο άγρια κι αν είναι και να τα συσκευάζω έτσι που να χωρούν στην ψυχή μου χωρίς να της ανοίγουν βαθιές πληγές. Τα “Details for Queens” αγαπούν όλα τα υλικά, το ύφασμα, τις πέτρες, τη χρυσόσκονη… και δεν σταματούν ποτέ να ανανεώνονται και να εξελίσσονται, με νέες ιδέες και τεχνικές.
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με πληθώρα ερεθισμάτων .Με μια μητέρα ζωγράφο κι έναν πατέρα μηχανικό αυτοκινήτων. Τα παιχνίδια μου από μικρή λοιπόν ήταν τα εργαλεία και τα χρώματα. Κάπως έτσι νομίζω, ¨απλά¨ γεννήθηκε το κόσμημα… σαν παιχνίδι! Στην αρχή ήταν βραχιολάκια και ρουχαλάκια για τις κούκλες μου και στη συνέχεια διάφορα δωράκια για φίλους.
 
Το κόσμημα για μένα ξεκίνησε σαν χόμπι και συνεχίζει να έχει μέσα μου αυτήν την αξία, της απόλυτης ελεύθερης επιλογής. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να αφιερώνει λίγο χρόνο στον εαυτό του, να αδειάζει το μυαλό του και να το ξαναγεμίζει με θησαυρούς που θα χρειαστεί στην δύσκολη καθημερινότητά του
 
Η έμπνευση λένε έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις… από μια είδηση, από έναν άγνωστο στο δρόμο, από μια ηλιόλουστη μέρα…. Υπάρχουν όμως στιγμές που η καθημερινότητα μου κρύβει τα χρώματα της. Τότε επιστρέφω στην παιδική μου φαντασία και στα παραμύθια, που είναι η πιο πλούσια και πιο πιστή μου πηγή έμπνευσης. Για κάποιο λόγο νιώθω πως η αληθινή αξία της ζωής κρύβεται κάπου εκεί και η ψυχολογία μου φτιάχνει κάθε φορά που τα επισκέπτομαι.

τα μοναδικα μου σχεδια για το μελλον ειναι να καταφερω να παραμεινω "ζωντανη" καλλιτεχνικα και δημιουργικα...να καταφερω να βλεπω ακομα τα χρωματα και να μυριζω ακομα τα αρωματα του παραμυθοκοσμου μου..... αυτα φοβαμαι μονο να μην χασω.....


την δουλειά της μπορείτε να την δείτε στην σελίδα της στο faccebook Details-for-Queens


 

2 σχόλια:

  1. Καλωσόρισες απίστευτα τον Αύγουστο κοριτσάκι μου!!υπέροχα όλα τα τελευταία σου κοσμήματα που δεν είχα δεί λόγω διακοπών..όλα προσεγμένα να μας ανεβάζουν την διάθεση στην καθημερινότητά μας!!θα τα δω όσα αναφέρεις σήμερα..σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;