Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ROMANTIC WONDERS

 
Θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 
Η εξέλιξη της Ματριόσκας!
 
  Δεν ξέρω για εσάς, αν το έχετε ζήσει, αλλά εμένα η γιαγιά μου, όταν είχε πάει μια φορά στην λαική, μου έφερε μια ξύλινη κούκλα μεγάλη. Χάρηκα τόσο πολύ, γιατί μου είχε πει, πως κρύβει μέσα της ένα μυστικό.
- Άνοιξέ την και θα καταλάβεις τι εννοώ.
- Και αν δεν κρύβει κάτι;
- Τότε θα σου πω ένα παραμύθι.
Η κούκλα αυτή, είχε μέσα της και άλλες μικρότερες κούκλες, ώσπου κατέληγε σε ένα μικρό - το μωρό που έλεγε και η γιαγιά μου - για να μας δείξει πως , ένα δώρο μπορεί να πάει από γενιά σε γενιά. Αυτή η κούκλα, είχε καταγωγή απο την Ρωσία, και ήταν ένα κομμάτι της παράδοσής της, αφού μαζί της μεγάλωσαν πολλές γενιές. Λεγόταν Ματριόσκα, και όσο και αν έχεις μεγαλώσει, μία θα έχει έρθει κάπως στα χέρια σου, σαν ένα δώρο απο ένα συγγενή.
  Θα σου εξηγήσω, δεν είναι άσχετη η εισαγωγή. Αυτήν την κούκλα την ξέρουμε και εδώ στην Ελλάδα, μόνο που εμείς - ή εγώ τουλάχιστον - την γνωρίζουμε με την ονομασία Μπάμπουσκα. Χαμόγελο βλέπω σε μερικές ε;
Άρα την γνωρίζετε κάποιες.
Ωραία λοιπόν, εκείνο το μικρό ξύλινο μωράκι, έπεσε στα χεριά μιας μικρής Ρωσίδας και έγινε η αδυναμία της. Την αγάπησε, και αυτή η κοπέλα έγινε ένα με τις κούκλες. Τώρα θα μου πείτε, ποιο κορίτσι δεν έπαιζε με κούκλες μωρό; Μπορώ να σας πω εμένα ως παράδειγμα, αλλά μερικές είχαν μια ιδιαίτερη σχέση, πιο πολύ από άλλες.
  Μια κυρία πλέον, ήρθε απο την μακρινή Ρωσία, - που όλοι θέλουν να πάνε να δουλέψουν εκεί - στην Ελλάδα λόγο... έρωτα! Αλλά μαζί της, έφερε και εκείνο το μικρό, ξύλινο, μοναδικό μωρό. Μαζί με το μωρό, είχε και ένα ταλέντο, που απο χόμπι θα γινόταν το πάθος της. Αυτό που θα έσμπρωχνε εμένα, να γράψω αυτό το κείμενο για να σας την συστήσω.
Κυρίες και κύριοι, σας μιλώ για την Μαρίνα...
Τι; Δεν είναι Ρωσίδα; Α δεν ξέρω το άλλο όνομά της, αλλά αυτό που έχει σημασία όμως, είναι το όνομα του καλλιτεχνικού εαυτού της, και αυτό είναι το Romantic Wonders. Εκείνο το ξύλινο μωρό, που πάντα το κρατάει, της έδωσε μια έμπνευση, και ασχολήθηκε μαζί της. Στην αρχή ως χόμπι, μα μετά έγινε εμμονή. Μπήκε μέσα σε ένα μαγαζί, με καλά υφάσματα, διάλεξε πολλά σε διάφορα χρώματα, έβγαλε κλωστές, πατρόν για ρούχα, μαλλιά, σχέδια με πινέλα, αξεσουάρ και πολλά άλλα. Και όλα αυτά για να δημιουργήσουν σαν τελικό αποτέλεσμα μια ολοκληρομένη κούκλα.
 Μοναδικές κούκλες, απο πανί, ραμμένες στο χέρι, ζωγραφισμένες όσο πιο πιστά γίνεται για να μοιάζουν σαν κανονικές γυναίκες και άντρες, ρούχα σχεδιασμένα και ραμένα στο χέρι, αξεσουάρ μοναδικά ανάλογα το στυλ τις κάθε κούκλας.
Αυτό που θα σε γοητεύσει είναι και η κάθε φωτογράφιση που τους κάνει, όπου το τοπίο αλλάζει, οι πόζες εναλλάσονται λές και είναι ζωντανοί άνθρωποι, και το αποτέλεσμα σε απογιώνει συναισθηματικά.
 Η Μαρίνα Αθανασιάδου, έχει μεγαλώσει πλέον, και αντί να παίζει με τις κούκλες, τις δημιουργεί. Εκείνο το πάθος για αυτές, που της έβγαλε το ξύλινο μωρό, το διοχετεύει στην κάθε μια της δημιουργία. Αν σας κίνησα την περιέργεια να δείτε την δουλειά της μπορείτε να μπείτε στην σελίδα της  στο facebook Romantic-Wonders να δείτε φωτογραφίες απο τις δημιουργίες της στο flickr.com romantic_wonders ή να γίνετε μέλος στο ιστολόγιό της romantic-wonders.
 Ίσως, η εξέλιξη της ματριόσκας να είναι πιο ωραία. Σίγουρα είναι πιο ρομαντική, με μορφή και υφές καλύτερες, και αισθητική αρκετά βελτιωμένη. Ισως να μην με κορόιδεψε η γιαγιά μου , και να είχε δίκιο... Κάθε κούκλα είναι ένα παραμύθι.
Εσείς τι λέτε ισχύει;

8 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη και εμπνευσμένη παρουσίαση αντάξια της ταλαντούχας δημιουργού!Μπράβο!Πραγματικά αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς το blog της!Μοναδική και αξιοθαύμαστη δουλειά!Καλό βράδυ!
    ❁Anna
    Snapshotjewellery

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματικα τις λατρευω τις κουκλες της οχι ολες αλλα μερεικες τις εχω αγαπησει να σαι καλα κουκλα μου σε ευχαριστω που ηρθες

      Διαγραφή
  2. 'Ηρθα λοιπόν να σε βρώ!!!Σου χρωστούσα την επίσκεψη από καιρό αλλά το είχα αμελήσει. Πολύ ενδιαφέρον το σπιτάκι σου. Θα τα λέμε!
    Πέρασα και από την Μαρίνα. Πραγματικά εντυπωσιακές οι κούκλες της!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε καλως την κουκλα δημιουργο μας ειδες; με κειμενο για κουκλες σε καλως οριζω
      ευχομαι να βρεις κατι να σου αρεσει και να το θαυμαζεις
      φυσικα και θα τα λεμε

      Διαγραφή
  3. Ενδιαφέρουσα ιστορία!
    Να έχεις ένα όμορφο και δημιουργικό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι υπέροχη παρουσίαση, Ιωάννα!!! Περνάω από το σπιτάκι της για μια επίσκεψη!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχομαι να βρεις κατι να σου αρεσει ειναι ομορφες δημιουργιες

      Διαγραφή

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;