Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΝΟΥΜΕΡΟ 189

 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
και στο pinterest
 
 
 
 
Είναι φορές, που όταν πίνω ένα καλό κρασί, είναι σαν να με παίνει μακριά ένα καράβι... ένα πειρατικό... μια θάλασσα που κλείνεται μέσα σε μια φιάλη.
Μια νέα αγάπη είναι ο φελλός, πρόσφατη αγάπη γιατι την είδα με την καλλιτεχνική ματια. Και κοίτα να δεις, που έτυχε να πάρω το σωστό μπουκάλι, με ένα καράβι όπου δικαιολογεί τον λόγο που κάποιοι λατρεύουν το κρασί...
Επειδή αποτελεί απο μόνο του μια περιπέτεια.
Οι φίλοι μας απο την Κύπρο θα το αναγνωρίσουν καθώς μιλάω για τη γνωστή ποικιλία ξυνιστέρι που είναι μια ποικιλία μόνο της Κύπρου. Και η δημιουργία είναι ένα μπρελόκ που το έκανα για τα ΔΙΚΑ μου ταξίδια.
Βρήκα ένα ξυνηστέρι και το δοκίμασα. Έτυχε να είναι απο το οινοποιείο makkas winery  και το υλικό και το σχήμα του φελλού πολύ καλό ώστε να είναι η πρώτη προσπάθειά μου για κάτι ανάλογο. Το οινοποιείο makkas winery.com.cy  διάλεξε το καράβι της Κερύνειας που αποτελεί το σύμβολο του οινοποιείου Μακκάς, μετέφερε στην αρχαιότητα το εκλεκτό κυπριακό κρασί σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες όπως αυτή της Maria – Rosaria Belgiorno, η Κύπρος ήταν η πρώτη μεσογειακή χώρα που παρήγε κρασί.
 Αυτό το καράβι λοιπόν, ήταν και για μένα το πρώτο που άραξε στα χέρια μου και έγινε μια καλλιτεχνική ματιά στον φελλό.
Λοιπόν; σας αρέσει;

4 σχόλια:

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;