Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

ΦΟΥΞΙΑ ΞΙΦΙΑΣΔύο κορίτσια δροσερά, που κάνουν δημιουργική παρέα, αυτόν τον μήνα σας συστήνοντε απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις μου...

Ποιος είσαι; Είμαστε ο φούξια ξιφίας, μια κολλεκτίβα "γένους θηλυκού", που ασχολείται με ράψιμο ή πλέξιμο γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ. Φτιάχνουμε τσάντες, πορτοφόλια, φορέματα, φούστες, φουλάρια, κασκόλ, πλεχτά.
Κάθε ένα από αυτά είναι μοναδικό και βέβαια χειροποίητο!

Οι δημιουργίες σου είναι όλες χειροποίητες;


Οι περισσότερες δημιουργίες μας είναι χειροποίητες 100%, ενώ σε ορισμένες χρησιμοποιούνται και κάποια έτοιμα υλικά. Προσπαθούμε να φτιάχνουμε τις δημιουργίες μας εξαρχής από μόνες μας γιατί και για εμάς είναι πιο δημιουργική η διαδικασία -άρα και πιο ενδιαφέρουσα- αλλά θεωρούμε ότι και οι δημιουργίες αποκτούν μοναδικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Τι απολαμβάνεις περισσότερο στην δουλειά σου;

Δημιουργικότητα, έμπνευση , έκφραση τέχνης είναι κάποια από αυτά που απολαμβάνουμε δουλεύοντας στο φούξια ξιφία. Εκείνο όμως που μας κάνει να απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο τη δουλειά μας είναι οι διαφορετικές σχέσεις εργασίας μεταξύ μας. Υπάρχει διάλογος, ισότητα , αλληλοκατανόηση , εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη. Τα πάντα μοιράζονται! Από τις ευθύνες μέχρι τις χαρές και το.... χρήμα! Έτσι λοιπόν με αυτές τις συνθήκες σου δίνεται η ευκαιρία να είσαι πιο δημιουργικός και παραγωγικός.

Έχεις αδυναμία στην δημιουργία συγκεκριμένου αντικειμένου;

Ξένια: Φωτεινή τι σου αρέσει να φτιάχνεις περισσότερο;
Φωτεινή: Μμμμμ...Νομίζω τα φορέματα!
Ξένια: Νομίζεις ή είσαι σίγουρη;
Φωτεινή: Νομίζω και τα πλεχτά μου αρέσουν! Εσένα;
Ξένια: Εμένα ε; Εεεεεεεεε εγώ προτιμώ μάλλον τις τσάντες!
Φωτεινή: Καλά εχθές δε μου έλεγες ότι σου αρέσει περισσότερο να φτιάχνεις πορτοφόλια;
Ξένια: Βασικά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι προτιμώ περισσότερο...
Φωτεινή: Ούτε κι εγώ!! Νομίζω μας αρέσουν όλα!

Εχεις κάποια σχέδια για το μέλλον;

Σχέδια ε; Σχέδια κάνουμε πολλά για το μέλλον αλλά ο μαγκίτης εκεί πάνω μας βλέπει και γελάει(χα!χα!χα!)
Φωτεινή: Έλα ας σοβαρευτούμε τώρα!
Αρχικά βάζουμε κοντινούς στόχους όπως να καταφέρουμε να ζούμε από τη δουλειά μας αυτή (δεν πιστεύουμε να πιστέψατε ότι δεν κάνουμε κι άλλες δουλειές παράλληλα!!!) και στη συνέχεια να πληθύνουμε. Εννοώντας να μπουν στην κολλεκτίβα κι άλλα άτομα και να συνδημιουργήσουμε!

Ποιο είναι το μότο σου;


"Επιλέξτε χειροποίητο!"
που μπορούν οι αναγνώστες να δουν και να αγοράσουν τις δημιουργίες σου;


Προς το παρόν μπορεί κάποιος να δει και αν θέλει να αγοράσει τις δημιουργίες μας, μέσω του blog http://fouxiaxifias.blogspot.gr/ ή μέσω facebook http://www.facebook.com/fouxia.xifias ή και κάποιες φορές μέσω bazaar χειροποίητων στα οποία συμμετέχουμε. Επίσης υπάρχει και το email fouxiaxifias@gmail.com
όπου μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;