Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

TREASURE TALES


 
Αν ρωτούσες την Ερμιόνη τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις,  θα σου έλεγε διάφορες απαντήσεις. Από εκείνες που θέλουν να ακούν οι μεγάλοι, για να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους πατούν στα χνάρια τους.  Εκείνη όμως είχε και έναν δικό της μαγικό κόσμο που της ζητούσε να τον υποστηρίξει. Και αυτό χάρη στην μεγαλύτερη αδερφή της.  Flash back στην αρχή της ιστορίας…   Γεννήθηκε και μεγάλωσε  στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σε μια οικογένεια με πολύ αγάπη είχε ότι ήθελε. Όμως το μεγάλο παιχνίδι γινόταν όταν δημιουργούσαν με την αδερφή της παίζοντας και φτιάχνοντας τα δικά τους  κουκλόσπιτα και εξοπλίζοντάς τα με έπιπλα φτιαγμένα από χαρτόνι, υφάσματα και ότι άλλο βρίσκανε στο σπίτι.. Και φυσικά σερβίτσια και φαγητά όλων των ειδών φτιαγμένα από πηλό.  Μια σειρά από μικρά αντικείμενα όπως καρέκλες, τραπέζια, φαγητά, ζώα, και ότι άλλο μπορούσες να φανταστείς σε μικρή κλίμακα είχε περάσει από τα χέρια της.  Η αγάπη για την δημιουργία δεν έμεινε μόνο στην μικρή ηλικία, αλλά σε όλα τα στάδια της ζωής της υπήρχαν διαστήματα που έπαιζε κυρίαρχο ρόλο. Αν κάτι μπορεί να το δημιουργήσει πλάθοντάς το, ξεκινώντας από μια άμορφη μάζα και καταλήγοντας σε κάτι μοναδικό με δική του ψυχή.. τότε μπορείτε να δείτε τον πιο χαρούμενο άνθρωπο του κόσμου. Και ναι έτσι νοιώθει για τις δημιουργίες της, ότι έχουν τη δική τους ψυχή και ένα κομμάτι από τη δική της.  Όλα όσα έκανε ήταν και η αιτία οι γονείς της να της δείξουν τον δρόμο της εκπαίδευσης σε ένα άλλον τομέα. Την άφησαν να δημιουργεί ότι ήθελε αρκεί να σπούδαζε κάτι διαφορετικό. Ήθελαν να την δουν να κάνει και σοβαρές σπουδές.
Την υπόσχεσή της την κράτησε και σπούδασε οικονομικά. Τελείωσε την σχολή με μια μικρή καθυστέρηση, δούλεψε στον τομέα αυτό για λίγο αλλά τελικά ασχολήθηκε  με την κατασκευή και εμπορία κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων.  Η απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό και όχι με τα οικονομικά που σπούδασε αν και μεγάλο βήμα της βγήκε πολύ αβίαστα σε μια εποχή που όλοι την συμβούλευαν να δράσει λογικά. Εκείνη όμως, το γύρισε στην τρέλα και μετά από δύο σχεδόν χρόνια που λειτουργεί το κατάστημά της TREASURE TALES  που είναι στην οδό Νικηφόρου Φωκά 19 στην Θεσσαλονίκη, δεν το έχει μετανιώσει ούτε λεπτό!
Τι θα γινόταν αν είχε ασχοληθεί με τα οικονομικά; Πιθανόν καμία από όλες αυτές τις δημιουργίες με μικρές μινιατούρες που χωράνε σε μπουκάλια, τούρτες λαχταριστές, δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια σε όλα τα στυλ και είδη, αλλά συνήθως με κύριο υλικό τον πολυμερικό πηλό.  Η ίδια είναι υπεύθυνη για την ιδέα, τον σχεδιασμό και την δημιουργία του.  Όσο για τα σχέδια που έχει για το μέλλον, μάλλον όνειρα θα τα έλεγε  και είναι ασυνάρτητα αλλά σίγουρα περιλαμβάνουν περισσότερες δημιουργίες!! Το μότο που της έρχεται στο μυαλό είναι κυρίως αυτό “αν αγαπάς κάτι οφείλεις να του δώσεις μια ευκαιρία να αναπτυχθεί, να αποκτήσει υπόσταση και να δεις πού θα σε οδηγήσει”.
 Απολαμβάνει περισσότερο στη δουλειά της  πέρα από την ώρα της δημιουργίας  τα χαμόγελα του κόσμου όταν βλέπουν το τελικό αποτέλεσμα! Και έχει αδυναμία κυρίως στη δημιουργία μικροσκοπικών κόσμων, γιατί όσο πιο μικρή η μινιατούρα τόσο πιο πολύ την ενθουσιάζει! Η Ερμιόνη, πάντα έκανε όνειρα και τα αποτύπωνε πάνω στον πηλό. Έτσι ήταν ο δικός της τρόπος να δείξει τι σκέφτεται. Αν και σε μικρή κλίμακα τα σχέδια, τα όνειρά της είναι πιο μεγάλα, και ευτυχώς της αρέσει να τα μοιράζεται μαζί μας.

για απευθείας συνομιλία μαζί της γνωρίστε την στο προφίλ της treasure tales
 

1 σχόλιο:

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;