Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

STRIPES N' BUTTONS


 
 
Θα μας βρείτε και στο pinterest
 
Stripes n’ buttons

never underestimate the power of a woman with a sewing machine λέει η Ζωή, η δημιουργός του ιστολογίου Stripes nButtons, που είναι εφευρετική, δημιουργική, με πολλές πρωτότυπες ιδέες και αυτό γίνεται φανερό σε κάθε ανάρτηση που κάνει. Δεν γίνονται όλα τυχαία, αλλά με την δύναμη που δίνει μια ραπτομηχανή στην φαντασία μιας γυναίκας.

 Έτυχε να βρεθεί στο δρόμο της η μηχανή της γιαγιάς της, έτυχε να την διαλύσει καθώς μάθαινε πάνω της, πέτυχε να στήσει ένα επιτυχημένο ιστολόγιο. Τελειώνοντας τα έτυχε και πιάνοντας δουλειά, τα υφάσματα, οι κλωστές και οι ιδέες, έχουν τον πρώτο λόγο. Γιατί βέβαια αν η Ζωή δεν επέμενε να συνεχίσει το χόμπι της, θα είχαμε χάσει πολλές όμορφες δημιουργίες της.

 Μένει στην Αθήνα, όπου εργαζόταν για μια δεκαετία στον Τύπο, από όπου κέρδισε εμπειρία και την δείχνει σε κάθε κείμενό της που είναι γραμμένο στα αγγλικά. Το 2009, ξεκίνησε να ράβει για πλάκα, όμως εδώ και ένα χρόνο είναι η κύρια ασχολία της. Για αυτό ότι δείτε, είναι φτιαγμένο από το χέρι της, με το στυλ, το γούστο, και την φινέτσα, που την διακατέχει.

 Την παρακολουθούσα σαν αναγνώστρια και μου άρεσαν όσα έκανε. Ήταν ο λόγος, που ήθελα να σας την παρουσιάσω, για να δείτε τις σαλιάρες των μωρών και των παιδιών που φτιάχνει, στέκες με ωραία κουμπιά, σετ βαπτίσεων, και το πιο ωραίο; Θήκες για τα βιβλιάρια των κατοικίδιων σας, μια ιδέα που δεν είχα δει αλλού. Όταν την ρώτησα τι απολαμβάνει στην δουλειά της, η Ζωή είπε, με μια γλυκιά φωνή:

« Την απόλυτη ελευθερία να δημιουργώ. Τις ατελείωτες ώρες στα υφασματάδικα. Νέους συνδυασμούς και projects»  

Δεν κάνει όνειρα για το μέλλον, και αυτό όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί θέλει απλά να παραμείνει, το κοριτσάκι που κάνει ότι το ευχαριστεί.

 Μπορείτε να δείτε και εσείς τις δημιουργίες της στο blog  της και στην σελίδα της στο facebook  και να της ώσετε ιδέες. Τι λέτε; Θα ανακαλύψετε την δύναμη της ραπτομηχανής και των κουμπιών;

6 σχόλια:

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;